pomysł na smaczny obiad #2
Tagi: ale nie z patelni placki ziemniaczane
02 stycznia 2019, 10:19
Placki ziemniaczane pieczone w piekarniku, to danie dla wszystkich fanów placków. Wychodzą one z tego przepisu bardzo smaczne i dużo mniej kaloryczne. Są chrupiące i należy je jeść zaraz po upieczeniu, bowiem twardnieją. Ale na twardość jest też rada - jeśli zostaną Ci pieczone placki i chcesz je zjeść np. na drugi dzień - włóż je do miski wraz z kilkoma kawałkami jabłka i przykryj - po kilku godzinach będą miękkie.
Składniki na placki ziemniaczane pieczone w piekarniku
1 kg ziemniaków
1 spora cebula
1 jajko
1/2 szklanki mleka
3 czubate łyżki mąki pszennej
1/2 pęczka natki pietruszki
4 łyżki oleju
sól
świeżo zmielony czarny pieprz
do smarowania blachy:
2-3 łyżki oleju
1 spora cebula
1 jajko
1/2 szklanki mleka
3 czubate łyżki mąki pszennej
1/2 pęczka natki pietruszki
4 łyżki oleju
sól
świeżo zmielony czarny pieprz
do smarowania blachy:
2-3 łyżki oleju
Dodaj komentarz