pomysł na smaczny obiad #2


Autor: mnataliaaaa
Tagi: ale nie z patelni   placki ziemniaczane  
02 stycznia 2019, 10:19

Placki ziemniaczane pieczone w piekarniku, to danie dla wszystkich fanów placków. Wychodzą one z tego przepisu bardzo smaczne i dużo mniej kaloryczne. Są chrupiące i należy je jeść zaraz po upieczeniu, bowiem twardnieją. Ale na twardość jest też rada - jeśli zostaną Ci pieczone placki i chcesz je zjeść np. na drugi dzień - włóż je do miski wraz z kilkoma kawałkami jabłka i przykryj - po kilku godzinach będą miękkie.

 

Składniki na placki ziemniaczane pieczone w piekarniku 

1 kg ziemniaków 
1 spora cebula 
1 jajko 
1/2 szklanki mleka 
3 czubate łyżki mąki pszennej 
1/2 pęczka natki pietruszki 
4 łyżki oleju 
sól 
świeżo zmielony czarny pieprz 

do smarowania blachy: 
2-3 łyżki oleju
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz